Nyord

brystbygging Ny teknikk for brystbygging. Amerikanske forskere har utviklet en ny teknikk som kan bygge opp kvinnebryster gjennom bruk av små mengder vev fra lår eller bak. Arbeiderbladet 30.3.1998.

etnisk pris Nordmenn må betale opptil 1800 kroner mer enn utlendinger for flybilletter fra Oslo til fjerne reisemål. Årsak: [...] og andre reisebyrå-ansatte opererer med «etniske priser» for kunder med f.eks. asiatiske og afrikanske navn. Aftenposten aften 20.7.1988.

frontkjemper ny bruk: Frontkjemper for dannet opprør. Alt som skolejente i Halden var unge Eva taletrengt og ble straffet med fremrykk til første rekke. Der holdt hun stand til beste for kvinnekamp og likestilling. Aftenposten 6.5.1998.

gatefei Kommunen henter gatefei. [...] Bydriften ber om at det sammenfeide rasket blir lagt i fortauskanten, deretter vil gatefeiet bli fjernet på henterundene Adresseavisen 25.4.1998.

kapitaldemokrat Under åpningen av nye Molde stadion lanserte Kjell Inge Røkke begrepet kapital-demokrat. Og han snakket om seg sjøl. Jeg er en ansvarsbevisst kapital-demokrat, sa finansmannen til Romsdal Budstikke. Dagbladet 9.5.1998.

kioskvelterdronning «Valley of the Dolls» gjorde Jaqueline Susann til selve kultmoren i såpe-genren, etterfulgt av kioskvelter-dronninger som Jackie Collins (Joans søster), Danielle Steel og Judith Krantz. Arbeiderbladet 4.4.1998

Kioskveltere er pocketbøker som selges i store opplag i kiosker.

livsindustri Kampen om genressursene hardner til. «Livsindustrien» er betegnelsen på selskaper som som driver med genteknologi og matvarer. Klassekampen 11.6.1998.

nedsalg Krever nedsalg. Høyre krever salg av statsaksjer for å delta i en budsjettavtale med regjeringen. Dagens Næringsliv 29.5.1998.
(Jamfør uttrykkene oppkjøp og selge seg ned.)

penisbrudd At menn brekker penis under samleie kan forekomme oftere enn legene har trodd. Mannfolka gruer seg ofte for å gå til legen, og penisbrudd er tabubelagt. Dagbladet 15.6.1998.

skjørteplikt Norske sjefer vil gjerne at kvinnelige ansatte går i skjørt. Noen går til og med så langt at de har innført skjørteplikt. Dagbladet 3.4.1998.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:06.07.2004 | Oppdatert:25.06.2015