Klipp

Kebab

– Når det dukkar opp nokon som synest det er spennande med kebabnorsk, så blir eg irritert, sint og opprørt på vegner av desse elevane. Nokre klarer å bruke kebabnorsken blant vener, og legg han av seg når dei skal i eit jobbintervju, men dei med dei svakaste føresetnadene snakkar slik heile tida. Det nokre ser på som ein kuriositet, det blokkerer framtida for desse elevane.

Kulturminister Hadia Tajik, intervjuet i Syn og Segn

***

– Alt som kan sies på engelsk, kan også sies på norsk. […] Med et norsk medisinsk fagspråk er det lettere for legen å samtale med pasienten slik at de to forstår hverandre. Retten til innsyn i journalen betinger også at språkføringen der er begripelig for menigmann.

Manusredaktør Raida Ødegaard i Tidsskrift for Den norske legeforening, intervjuet i tidsskriftet

***

Eit spørsmål til dei som skriv om friskhetsnærvær og friskhetsfravær: Har de høyrt om helse og sjukdom? Til dei som driv med coaching: Driv de med hestekøyring eller rådgjeving, eller saumar de keisarens nye klede?

Spaltist Sverre Hatle i Driva

***

Ivar Aasen er fødd på Ørsta, skriv #VG som har hovudsete på Oslo.

Programleder i TV 2 Arill Riise på Twitter

***

– Vi bør bruke norsk som undervisningsspråk på grunnivå. Ikke nødvendigvis bare av språkpolitiske hensyn, men fordi en leser, lærer og husker bedre på morsmålet.

Førsteamanuensis ved Norges handelshøgskole, Marita Kristiansen, intervjuet på forskning.no

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:25.09.2013 | Oppdatert:24.04.2015