Nyord

delingspolitikk og lik-og-del-politikk Sosiale medier fikk sitt endelige gjennombrudd i politikken i 2016. Neste år blir delingspolitikken enda verre, skriver Marie Simonsen. […] Lik og del-politikken er en naturlig konsekvens av lik og del-mediene. Et faresignal er at pressen i økende grad lar politikere sette dagsorden gjennom utspill i sosiale medier. Et annet er de forutsigbare intervjuene med statsråder om hvordan de takler kritikken som følger.

Dagbladet 19.12.2016

***

dieselsynder Når det fra tirsdag morgen ikke er lov å kjøre dieselbiler på kommunale veier i Oslo, blir det ingen klappjakt på dieselsjåfører. […] Politiet kommer ikke til å starte ekstra kontrollvirksomhet for å avsløre dieselsyndere.

Budstikka 17.1.2017

***

gåsemorkjøring Politiet i Follo: – Avsindig glatte veier. […] [Operasjonsleder Børge Løge i Øst politidistrikt] opplyser at flere politipatruljer på E6 bedriver det han kaller «gåsemorkjøring». – Patruljene legger seg med blålys foran køer med biler og kjører sakte.

NTB 17.1.2017

***

tuftekamp Ståle Ulriksen, forsker ved Sjøkrigsskolen og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), mener at samarbeidsproblemene mellom politiet og Forsvaret best kan løses ved å opprette en felles kommandostruktur etter modell av hovedredningssentralene. – Den bør legges direkte under Statsministerens kontor slik at departementene og underliggende etater kan overstyres for å unngå tuftekamper.

Aftenposten 21.10.2016

***

Selfieturisme i New York | Foto: Kathy Willens / AP

selfieturist En enda mer morbid selfietrend er trangen til å ta selfiebilder på steder rammet av blodige terrorangrep. Avisen The Mirror kunne blant annet rapportere at selfieturistene strømmet til stranden i Tunisia, der 55 britiske turister ble drept, mens de gliste i mobilkamera. Men det er også en selfietrend vi applauderer på det sterkeste – nemlig selfieturistene som køer opp for å ta bilde av seg selv foran den nyeste skyskraperattraksjonen i New York: Trump Tower.

Rogalands Avis 15.10.2016

 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:03.03.2017 | Oppdatert:07.03.2017