Nyord

No image

plaskerekord / kriseregntøy Heller ikke hedersgjesten og bysbarnet, statsminister Erna Solberg, var forberedt på at Bergen skulle slå sin egen plaskerekord for mai. Hun var kledd i småsko, og uten oljehyre, da regnet kom. Heldigvis var det kriseregntøy tilgjengelig for både henne og publikum. Årets nedbør slo byens tidligere mai-rekord ned i støvlene. Målinger fra Bergens Florida-stasjon viste hele 240,5 millimeter i år, mot 198,2 millimeter i 1989.

nrk.no 1.6.2015

***

gladcelle Glattceller blir gladceller. I Kristiansund har politioverbetjent Knut Fugelsnes engasjert tre lokale kunstnere til å pynte på glattcellene. […] Kunstner Steinar Jacobsen håper det gir noe annet å tenke på for de som må tilbringe natten der. – Det er fint hvis de kan få tankene over på andre ting enn de grønne glatte celleveggene. Hvis de kan drømme seg litt bort, sier Jacobsen.

politiforum.no 24.3.2015

***

kameratkonvertering På få år har antallet steget fra 500 til cirka 3000 etnisk norske konvertitter. […] – 3000 konvertitter er et tentativt tall. Tradisjonelt har konverteringer i forbindelse med ekteskap vært det mest vanlige, men de senere årene ser vi både i Norge og resten av Europa at «kamerat-konverteringer» får fotfeste. Det er unge muslimer som eksponerer ikke-muslimske jevnaldrende for islam, sier Kari Vogt.

Aftenposten 8.6.2015

***

pappakropp Den såkalte pappakroppen har de siste ukene blitt en snakkis, etter at den amerikanske journalisten Mackenzie Pearson brakte begrepet på banen. – Pappakroppen sier «jeg trener av og til, men jeg drikker også alkohol i helgene og koser meg med å spise pizza». Det er ikke en overvektig mann, men han har ikke sixpack heller.

VG 6.5.2015

***

pollinatorpassasje No skal humla få suse på nye vegar i hovudstaden. Med hjelp frå Oslo-folk skal det bli bygd ein såkalla Pollinatorpassasje – den første i sitt slag i verda. […] – Tanken er å få til ei gate gjennom byen med nok matstasjonar for humlene heile vegen, seier Tonje Waaktaar Gamst i Hageselskapet til NTB. 

Nynorsk pressekontor 22.5.2015

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:14.09.2015 | Oppdatert:15.09.2015