Ny direktør i Språkrådet

No image

Åse Wetås begynner i desember som språkdirektør. Hun skal i de neste fem årene lede Språkrådet videre i å styrke norsk språk og ivareta det språklige mangfoldet og språkbrukernes interesser. 

Wetås er leksikograf med doktorgrad i nordisk språkvitenskap fra Universitetet i Oslo og har siden 2008 vært prosjektdirektør for Norsk Ordbok 2014, der hun nettopp har lagt siste hånd på verket. I den anledning ble hun intervjuet i Språknytt (nr. 4/2014).

Sagt av Åse WetåsSagt om Åse Wetås
«Vi må jobbe for at norsk kan brukes på alle samfunnsområder. Vi må ha et norsk vokabular der vi trenger det.» «Wetås har tung faglig kompetanse og erfaring som er svært relevant for Språkrådet. Med sin faglige bakgrunn og personlige egenskaper er hun godt rustet for de oppgavene og utfordringene Språkrådet står overfor.»
kulturminister Thorhild Widvey
«Jeg er opptatt av godt og korrekt språk, men vil nødig at Språkrådet skal framstå som en streng rødpenngjeng.»

«Med Åse Wetås får norske språkbrukarar den drivande språkdirektøren dei fortener, og dei tilsette får ein varm og tydeleg leiar som spelar på lag med dei og gjer dei gode. Ho er ein språkvitskapleg tungvektar med sans for presisjon og evne til formidling.»
Ottar Grepstad, styreleder i Språkrådet

«Jeg vil jobbe for å styrke begge målformene. De er like viktige, og hver av dem har mange språkbrukere bak seg.»
«En av Språkrådets viktigste oppgaver er å gjøre det offentlige språket godt, presist og enkelt.»
«Syretesten på om et språk er godt nok, er om det går an å tulle og spøke med det.»

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:27.11.2015 | Oppdatert:04.12.2015