Klipp

No image

– HVORFOR BYTTET du til norsk? – Jeg ville gi meg selv en utfordring og presentere noe helt nytt. Men jeg har sunget på engelsk siden jeg var 19, så jeg måtte finne nytt tempo og begynne på scratch. I starten skrev jeg på engelsk og oversatte, tenkte at det kunne ikke bli bra hvis jeg gikk rett på morsmålet. Sakte, men sikkert begynte teksten å ta større plass. Jeg kunne skrive uten å sitte ved pianoet. Men det er vanskelig å finne rette stemninger. Man har så mange flere ord til rådighet, og 80 prosent er plumpe i sangsammenheng. Man kan gå i to feller på norsk. Overtydelighetsfellen og ubetydelighetsfellen. På norsk tror jeg det kommer mer kunst.

Bertine Zetlitz, intervjua i Aftenposten

***

– EG ER IKKJE spesielt glad i punktum, nei. Det får i så fall koma heilt til slutt. Og berre eitt. – Men komma likar du? – Å ja. I forlaget kan dei godt normalisera språket mitt, det kan eg berre vera glad for, men om dei skal ha meg til å rette meg etter kommareglar, brøler eg. Då får det vera det same med heile utgjevinga. Slik eg skriv, skal komma vera rytmisk, ikkje rett.

Jon Fosse, intervjua i Rogalands Avis

***

JEG TILHØRER NOK en av de siste generasjoner som ble tvunget til å lese bibelhistorie på folkeskolen, og dermed ennå føler meg fortrolig med bibelske ord og uttrykk. Men, hvis jeg, i disse økonomisk vanskelige tider, skulle finne på å snakke om sju magre og sju feite år, er det neppe mange unge som ville vite hvor jeg hentet begrepet fra. […] I det hele tatt er forståelsen av språket ikke bare avhengig av å skjønne de enkelte ordene. Utgangspunkt og bakgrunn for formuleringene er ofte like viktig for å få full glede av kommunikasjonen.

Journalist Martin Jøsevold i Helgelands Blad 

***

– KARSTEN ISACHSEN var en viktig person i utviklingen av mitt trosliv. Han fornyet det religiøse språket mitt og gjorde troens rom langt større enn det jeg var vant til fra før av. Derfor har jeg satt veldig stor pris på Karstens leting, den måten han fornyet det kristelige språket på.

Bjørn Eidsvåg, intervjua i Vårt Land

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:22.02.2016 | Oppdatert:29.02.2016