Billedskapende prisvinner

No image

Forfatter Ivo de Figueiredo er vinner av Språkprisen 2016. – Figueiredos språk er sanselig, billedskapende og rikt, og tekstene er gode å lese, enten de handler om norsk dramatikk eller om dramatikken i flere måter å være norsk på, sier juryleder Kjartan Vevle.

Ivo de Figueiredo fikk prisen for de to bøkene kjøtt ord/kjøtt. Norsk scenedramatikk 1890–2000 (2014) og En fremmed ved mitt bord (2016) under Språkrådets årlige arrangement Språkdagen.

Temperament og følelser

«Årets prisvinner gir ut sine tekster mellom to permer og i avisformat», skriver juryen i sin begrunnelse. «I avisformatet fungerer han som kritiker, noen ganger med snert, men alltid med grundighet og respekt for forfatteren. Han er kjent for de store, ambisiøse monografiene. Som historiker og som forfatter håndterer han mye kunnskap som skal formidles til en bred leserskare. Samtidig skriver han den gode historien om det lille, som skaper nysgjerrighet og interesse. Prisvinneren har mot til å være subjektiv og personlig. Det er aldri tvil om hva han mener, og hvilke tanker han vil formidle. Han har temperament og vekker følelser, og er ikke redd for å utlevere seg selv og andre.»

De nominerte

Årets nominerte var Bjørn Godøy, Tore Rem, Erika Fatland og Ivo de Figueiredo.

– Juryen gleder seg over at det er så mange som skriver norsk så det spruter. De skriver mye, og de skriver godt. Det har ikke vært noe lett arbeid å velge blant de mange gode sakprosaforfatterne vi omgir oss med, sier Vevle.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:29.11.2016 | Oppdatert:06.12.2016