Nyord

No image

datoskrekk Vil fjerne «siste forbruksdag» på matvarer. […] – Folk har datoskrekk, sier Sverre Leiro, tidligere konsernsjef i Norgesgruppen. Over 350 000 tonn mat kastes hvert år, ifølge ForMat, som er næringslivets satsing for å redusere matsvinnet. Leiro mener mye mat kastes på grunn av unødvendig datomerking. Leiro var selv med på innføre datostempling i 1975, men mener nå at det ikke er nødvendig i samme grad.

nrk.no 26.1.2017

***

hasjordbok Mistenkelig språk. I hasjordboka til den korrupsjonssiktede Gjermund Cappelen forekommer ordene befaring, byggemøte, byggeprosjekter, kommunen, kommuneplanen og lunsj hyppig. Det finnes nok én og annen byråkrat som kan føle seg litt mistenkeliggjort.

Adresseavisen 4.2.2017

***

nettsedler Kontanter står for en stadig mindre andel av betalingene. Derfor utreder Norges Bank å innføre nettsedler. Hvis det skjer, kan alle få egen konto hos sentralbanksjef Øystein Olsen. […] Tilførselen av eventuelle nettsedler ut til folk og bedrifter blir bestemt av etterspørselen. Slik er det også for dagens sedler.

Aftenposten 14.1.2017

***

parlamenturisme Multikulturisten Hallgrim Berg heldt den store forsamlinga fengsla i om lag 2 timar. Innimellom spela han munnharpe og seljefløyte, og han delte ut humoristiske smakebitar frå den nyaste boka si «Parlamenturismen», om stortingsfolk på utanlandsturar og alt det komiske dei kan ramla borti når dei er langt nok borte frå valkrinsen sin.

Hordaland 8.12.2016

***

plasthval Plasthvalen. Det er alltid trist når havets store vandrere ender opp i fjæresteinene. Noen ganger tristere enn ellers. […] Magen på den – skulle det vise seg – ihjelsultede hvalen var stappfull av plastposer og annen plastsøppel. Rystende, men ikke overraskende. Til det har vi sett for mange kadavre av albatrosser bestående av fjær, knokler – og en haug av plastskrot.

Romerikes Blad 4.2.2017 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:29.05.2017 | Oppdatert:19.06.2017