Nyord

No image

passtrengt Ombygging av passkontorene fører til lange ventetider flere steder i østlandsområdet. Verst er det i Oslo-regionen og i Sør-Øst politidistrikt. En liten kystby i Telemark har blitt redningen for mange passtrengte østlendinger. – Pågangen har vært veldig stor. På det meste har vi gitt ut 60 pass om dagen. Det har vært lange køer helt inne fra kontoret og langt ut på trappene utenfor, sier politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skottmyr.

nrk.no 20.2.2019

***

lenkegjengprotest Forstår lenkegjengprotest mot egen regjering. Ketil Kjenseth (V), som leder Stortingets energi- og miljøkomité, sier han har stor forståelse og respekt for dem som nå vil delta i lenkegjeng mot gruvedrift i Kvalsund. […] Lenkegjenger – demonstranter som lenker seg sammen slik at anleggsmaskiner ikke kommer frem – er tidligere blitt brukt i et forsøk på å hindre utbygging av f.eks. Altaelva i Finnmark.

Aftenposten 15.2.2019

***

medisinflyktning Hilde Iren Eriksen har ikke fått tak i de livsviktige pillene sine på flere måneder i Norge. Stor medisinmangel har skylda. […] Mange nordmenn er medisinflyktninger. I Spania kan Eriksen kjøpe hjertemedisinen uten resept. Statens legemiddelverk regner med at det er mange som drar til utlandet for å handle medisiner, men har ingen oversikt.

nrk.no 13.2.2019

***

misunnelsesbingo. Påsken er høytid for en av de syv dødssyndene: misunnelse. Vi speed-dokumenterer ferielivet, og sosiale medier-feeder fylles opp av #idyller og liksom-idyller, der avsenderens hensikt er åpenbar: å bli misunt. […] Så finn frem Instagram og en tusj eller penn. Kryss av fortløpende for bildetreff når du skroller gjennom sosiale medier. Vi spiller misunnelsesbingo.

A-magasinet 17.4.2019

***

posemillion Handelens Miljøfond deler ut 30 posemillionar til 73 ulike prosjekt. Dei fleste av oss har bidrege med 50 øre for plastposane. Pengane går til prosjekt som på ulike måtar skal rydde plast, hindre forsøpling og gjere plastbruken meir effektiv. Dei som har fått støtte, er ulike bedrifter, gründerar, frivillige organisasjonar, forskingssenter, bransjeorganisasjonar, stiftingar og utdanningsinstitusjonar.

Nynorsk Pressekontor 5.2.2019

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:27.05.2019 | Oppdatert:27.05.2019