Nyord

covidiot Over halvparten av oss bryter karantenereglene. Flere steder i Europa demonstrerer folk. I Berlin klumpet 17.000–18.000 mennesker seg sammen i protest mot tiltakene. Sosialdemokratenes partileder kalte dem «covidioter», et nyord som spredte seg i rekordfart.

A-magasinet 9.10.2020

***

kontantnekt Kafeer, restauranter, museer og kirker tar ikke lenger imot sedler og mynter. Mange av dem vil gjerne fortsette kontantfritt også når krisen er over. […] E24 har fått innsyn i klager om kontantnekt til Forbrukertilsynet. I den ene dreier klagen seg om at man ikke får betale bussturen med kontanter. En annen reagerer på kontantnekt på et museum, mens en tredje ikke fikk kjøpt kaffe med cash på Karl Johan i Oslo.

e24.no 21.9.2020

***

lyshare De nye «lysharene» som skal hjelpe Karoline Bjerkeli Grøvdal til norsk rekord på Bislett, kan ifølge NRKs kommentator Jann Post gi mange nye verdensrekorder. […] Seerne får en smakebit av den nye teknologien når Bislett Games gjennomføres med smitteverntiltak 11. juni. Karoline Bjerkeli Grøvdal skal forsøke å sette norsk rekord på 3000 meter i ensom majestet. Men ved hjelp av blinkende lys inne ved lista kan hun hele veien vite hvordan hun ligger an sammenlignet med Grete Waitz' norgesrekord på 8.31,75.

nrk.no 1.5.2020

***

pizzademokrati «Me var ikkje einige om korleis dette skulle sjå ut klokka to i dag. Men då gjorde me det som me gjer i dette landet: Me set oss ned ved eit bord, bestiller pizza, og så tar me den tida me treng for å bli einige». Slik var oppsummeringa til Iselin Nybø [etter at regjeringa] ville korrigere kommunane si praktisering av lokale karantenereglar. […] Når Camilla Stoltenberg vedgår at ho er usikker, eller når regjeringa kjem med framlegg som deretter vert korrigerte av opposisjonen midt i denne krisetida, burde vi eigentleg juble. Då kan vi vite at dei komparativt sett særmerkte kvalitetane til det norske demokratiet utfaldar seg også under krisa. For pizzademokratiet – det leverer!

Stavanger Aftenblad 7.4.2020

***

reisehets Reagerer på reisehets. […] Mona Øyen så seg lei på at folk som velger å reise til grønne land, ble hetset i sosiale medier. […] Helseminister Bent Høie […] ba om at vi ikke føler reiseskam eller lar frustrasjonen gå utover hverandre. – Det hjelper ikke å gå rundt med dårlig samvittighet og skam. Man må ta på alvor de rådene man gir, men alle kan være uheldig og gjøre dumme valg, sa Høie. […] Det var spesielt innlegg i gruppen «Vi som heier på assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad» på Facebook som fikk Øyen til å rase.

tv2.no 30.7.2020

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:26.11.2020 | Oppdatert:08.03.2021