Klarspråksprisen 2010 til Utlendingsdirektoratet

(16.11.10) Utlendingsdirektoratet (UDI) ble i dag tildelt Statens klarspråkspris for 2010. Prisen er en belønning for godt og klart språk i statsforvaltningen og går til et statsorgan som har gjennomført konkrete tiltak for å forbedre den skriftlige kommunikasjonen med publikum.

Denne artikkelen er frå før 2013. Innhald og rettskriving kan vere forelda.

«UDI arbeider helt forbilledlig med klarspråk. Alle dokument som juryen skulle vurdere, var velskrevne, forståelige og nesten feilfrie. Med humør og engasjement arbeider UDI med klarspråk på en måte som får med alle medarbeiderne. UDI har mange resurssvake brukere, og likevel evner de å være språklig tilgjengelig for de fleste», sier juryleder Kjell Lars Berge.

UDIs kommunikasjonsdirektør Bente Engesland, fornyingsminister Rigmor Aasrud og UDI-direktør Ida BørresenPå et frokostseminar på Kunstindustrimuseet i Oslo overrakte fornyingsminister Rigmor Aasrud prisen til UDIs direktør Ida Børresen og kommunikasjonsdirektør Bente Engesland. Prisen er en glasskulptur som symboliserer klar og god kommunikasjon. Skulpturen er utformet av kunstner Maud Gjeruldsen Bugge ved Hadeland Glassverk.

I juryen for Klarspråksprisen sitter Kjell Lars Berge, professor i tekstvitenskap ved Universitetet i Oslo (juryleder); Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Noreg; Ola Breivega, filolog og språkkonsulent; og Ragnfrid Trohaug, forlagsredaktør i Det Norske Samlaget.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:16.11.2010 | Oppdatert:19.11.2021