Åse Wetås blir ny direktør i Språkrådet

No image

(3.7.15) Åse Wetås er i dag tilsatt i stillingen som direktør i Språkrådet. Wetås vil etterfølge Roy Kristiansen, som har fungert i stillingen siden januar i påvente av ny direktør.

Åse Wetås (f. 1972) er dr.art i nordisk språkvitenskap og har siden 2008 vært prosjektdirektør for Norsk Ordbok 2014.

– Wetås har tung faglig kompetanse og erfaring som er svært relevant for Språkrådet. Med sin faglige bakgrunn og personlige egenskaper er hun godt rustet for de oppgavene og utfordringene Språkrådet står overfor, sier kulturminister Thorhild Widvey.

«Med Åse Wetås får norske språkbrukarar den drivande språkdirektøren dei fortener, og dei tilsette får ein varm og tydeleg leiar som spelar på lag med dei og gjer dei gode», skriver styreleder Ottar Grepstad i Språkrådet i en e-post.

«– Ho er ein språkvitskapleg tungvektar med sans for presisjon og evne til formidling. Desse eigenskapane har vi andre i styret fått nyte godt av i mange år med henne som styremedlem. Som søkjar blei ho vurdert minst like kritisk som andre kandidatar, og då konklusjonen skulle trekkjast, var der ingen tvil.

Styret gratulerer Åse Wetås og dei tilsette og ser fram til alt kjekt og viktig som skal gjerast når den nye direktøren er på plass», avslutter Grepstad.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:03.07.2015 | Oppdatert:28.10.2015