Står sammen om tegnspråk

No image

(15.12.15) Språkrådet har inngått et formelt samarbeid med Statped om å utvikle og styrke tegnspråk i det norske samfunnet.

– Det er viktig å få i stand denne avtalen. Vi har gode samarbeidserfaringer med Statped gjennom mange år og er fornøyd med å kunne formalisere dette samarbeidet, sier Åse Wetås, direktør i Språkrådet.

– Vi er glad for å inngå en formell avtale med Språkrådet, slik at vi sammen kan løfte fram norsk tegnspråk, sier Tone Mørk, direktør i Statped.

Språkrøkt og utvikling

Avtalen gjelder samarbeid om språkrøkt og utvikling av norsk tegnspråk. Målet er å bruke og videreutvikle den tegnspråkkompetansen Språkrådet og Statped har til å styrke opplæringen i norsk tegnspråk i barnehager, skoler og høyere utdanning.

Partene vil arbeide for å styrke ulike tegnspråklige arenaer, bidra til å realisere de språkpolitiske målene for tegnspråk og sikre høy kvalitet i tegnspråk­opplæringen.

Mer synlig

Det offentlige har ansvar for å styrke og utvikle tegnspråk. Det er en målsetting at tegnspråk blir mer synlig i barnehager og grunnopplæringen. Det betyr at barn og elever kan utvikle positive holdninger til språket, og at alle barn, elever og lærere skal ha noe kunnskap i og om tegnspråk. Dette skal bidra til bedre inkludering og deltakelse for barn og unge med hørseltap.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:15.12.2015 | Oppdatert:15.12.2015