Ordbokappen oppdatert

No image

(1.7.21) Den gratis mobilappen Ordbøkene, der du kan slå opp i Bokmålsordboka og Nynorskordboka, er oppdatert. Nå er innholdet i appen synkronisert med nettutgavene av ordbøkene.

Bokmålsordboka og Nynorskordboka gir riktig og oppdatert informasjon om tillatte skrivemåter og bøyningsformer i de to offisielle skriftspråkene våre. Ordbøkene er tilgjengelige på nettet, men det går også an å laste ned appen Ordbøkene og bruke den til å slå opp i de to ressursene. Appen har den fordelen at den kan brukes også uten nettilgang.

Revisjonsprosjektet ved Universitetet i Bergen oppdaterer for tida innholdet i ordbøkene i samråd med Språkrådet, og de reviderte artiklene publiseres fortløpende når de har vært gjennom den nødvendige kvalitetskontrollen. Av tekniske årsaker har dataene i appen Ordbøkene en stund ikke blitt oppdatert, men med de nye versjonene av appen skal innholdet være det samme enten man slår opp på nettet eller i appen.

Gå gjerne inn og oppdater appen hvis du ikke allerede har gjort det. Har du slått på autooppdatering, bør det skje av seg selv.

Vi får av og til meldinger fra brukere om at appen tilsynelatende har slutta å virke. Dersom det skulle skje, bør man slette appen og installere den på nytt – det pleier å løse problemet.

Har du ikke appen Ordbøkene fra før, oppfordrer vi deg til å laste den ned og prøve den ut. Appen finnes for iOS og Android.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:01.07.2021 | Oppdatert:28.06.2023