Medieoppslag

Her finner du lenker til relevante nyheter på nett.

Publisert 17.04.2024

Tilskuddsordning for innsamling og registrering av stedsnavn

Språkrådet forvalter en tilskuddsordning for innsamling og registrering av stedsnavn. Midlene er satt av i statsbudsjettet, og i år er det 1 540 000 kroner som skal fordeles på ulike stedsnavnprosjekter.
Sel kommune
Publisert 16.04.2024

Podkast med Petter og Jannicke

Generalsekretær Petter Noddeland og forbundsleder Jannicke Kvitvær oppdaterer litt hva som har skjedd i siste tiden.
Norges Døveforbund
Publisert 15.04.2024

Nobelprisvinner ut mot Språkrådet: – Meningsløst

Det er full tako-krangel etter Språkrådets forslag. Et helt annet nyord får nynorskens verdensstjerne til å frese.
TV2
Publisert 15.04.2024

Vi ha offisielle kvensk og samisk navn

15. april kl. Vi ha offisielle kvensk og samisk navn
NRK
Publisert 15.04.2024

Whisky-ordbok

Har du noen gang lurt på hva alle disse fremmedordene på whisky-flaska, eller ordene som triller ut av den bålluktende kjeften på din nerdete venn, faktisk betyr? Her har du de noen av faguttrykkene du trenger. La oss få det unnagjort: Whisky eller whiskey – På norsk har Språkrådet landet på whisky, men skrivemåten varierer ut fra landet varen kommer fra. For eksempel bruker skottene, canadierne og japanere whisky, mens det i Irland og USA gjerne skrives med ey-endingen. «Whisky» er en videreutvikling av det skotsk- og irskgæliske uttrykket for «livets vann». Akevitt ringte og ville ha tilbake etymologien sin! […]
Prepp Magasin
Publisert 14.04.2024

Undersøking: Journalistar med nynorskkompetanse er mangelvare

I ei undersøking om « Nynorsk i avisene» kjem det fram at aviser som bruker begge skriftspråk er positive til meir nynorsk . Samtidig har redaktørane liten tru på at nynorsk bruken vil auke i framtida.
LNK Nytt
Publisert 13.04.2024

Godt byte batar begge

Det var haust, og sauene var komne heim frå beite. Sauebonden hadde sett seg ut ein avlsver som han merka og tok til sides. Dette var tidleg på 50-talet, og Stordal var ei nokså avstengd bygd, men det fanst ein veg over til Liabygda. Ein dag tok sauebonden med seg avlsveren til Liabygda der han hadde hatt kontakt med ein annan sauebonde som også hadde teke seg ut ein avlsver. Så bytte dei avlsverar, og sauebonden frå Stordal tok på heimveg. På heimvegen tenkte han at han hadde gjort ein god bytehandel, og han mumla ordtaket ”godt byte batar begge”. Alle som har drive med husdyrhald, veit kvifor desse sauebøndene gjorde det slik.
Storfjordnytt
Publisert 11.04.2024

Tilskuddsordning for innsamling og registrering av stedsnavn

Språkrådet forvalter en tilskuddsordning for innsamling og registrering av stedsnavn. Midlene er satt av i statsbudsjettet, og i år er det 1 540 000 kroner som skal fordeles på ulike stedsnavnprosjekter.
Sør-Aurdal kommune
Publisert 11.04.2024

Tilskudd til innsamlig og registrering av stedsnavn

Er du interessert i innsamlig og registrering av stedsnavn, kan denne tilskuddsordninga være noe for deg. (Foto: sprakradet.no).
Sørfold kommune - Forside
Publisert 10.04.2024

«Tenk om noen av mine jevnaldrende hørte at jeg snakket kvensk»

Grethe Johansen portretteres i artikkelen. Hun jobber stadig i Bærtua barnehage i Lakselv i Porsanger kommune. Her ser vi henne sammen med daglig leder Mona Skanke (til venstre) i et bilde fra desember 2018. (Arkivfoto: Arne Hauge)
Ruijan Kaiku
1 2

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:01.07.2015 | Oppdatert:15.01.2021