Nyheiter

Revisjon av forvaltningsstandarder for begrepsbeskrivelser

Digitaliseringsdirektoratet har ansvar for flere forvaltningsstandarder som gjelder terminologi- og begrepsarbeid. Standardene stiller krav til hvordan begreper og begrepssamlinger skal beskrives, og hvordan terminologi- og begrepsarbeid i offentlig sektor skal organiseres og gjennomføres.

Forvaltningsstandardene ble utgitt i 2019, og siden da har den offentlige forvaltningen fått betydelig mer erfaring med begrepsarbeid. Konkret begrepsarbeid i virksomhetene har avdekket feil, svakheter og mangler i de nåværende versjonene av standardene, og tiden var derfor inne for en revisjon av tre av standardene.

Språkrådet deltar i arbeidsgruppa som reviderer forvaltningsstandardene for begrepsanalyse og definisjonsarbeid. Arbeidet ledes av Digitaliseringsdirektoratet, og gruppa tar sikte på å ferdigstille høringsversjoner av forvaltningsstandardene før sommeren.

Standardene finner du i Digitaliseringsdirektoratets referansekatalog.               


Språkdagen 2022 – hold av datoen

Tirsdag 8. november kl. 10.00–12.30 går Språkdagen 2022 av stabelen. I år som i fjor blir det en direktesending fra Det Norske Teatret. Følg med i kommende utgaver av Språkrådets nyhetsbrev for å få informasjon om årets arrangement.

Mer informasjon vil bli lagt på denne siden, og her finner du også opptak fra tidligere språkdager.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:24.06.2022 | Oppdatert:27.06.2022