Konferanse «Film, språk og identitet»

(8.9.08) Konferansen tar utgangspunkt i prosjektet Norden i Bio, som skal øke skoleelevers språkkunnskaper i nabospråkene. Dato for konferansen er 30. september.

Denne artikkelen er frå før 2013. Innhald og rettskriving kan vere forelda.

Konferansen arrangeres i forbindelse med den 19. nordiske filmfestivalen for kortfilm og dokumentarfilm i Malmö, Sverige.

Prosjektet Norden i Bio er et undervisningstilbud i og om de nordiske språkene for skoler i hele Norden. Målet er å øke elevenes språkkunnskaper i nabospråkene og deres interesse for nordisk kultur og samfunn ved hjelp av et filmbasert undervisningsmateriell.

Skoleåret 2008/2009 er temaet toleranse, og målgruppen er 15–19 åringer. De aktuelle nordiske kortfilmene skildrer ulike miljøer, og kommer inn på emner som spørsmål som integrasjon, seksualitet og nye normer og verdier.

Prosjektet gjennomføres av Foreningen Nordens Forbund (FNF) i samarbeid med de nordiske informasjonskontorene, og støttes av bl.a. av Nordisk ministerråd (Nordplus Språk) og de tre skandinaviske filminstituttene. Språkrådet har bidratt med innhold til undervisningsmateriellet og deltar i paneldebatten på konferansen.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:04.09.2008 | Oppdatert:19.11.2021