Ledig stilling i Språkrådet

(28.9.15) Språkrådet lyser ut en fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver i seksjonen for fagspråk og språk i samfunn og høyere utdanning.

Seksjonen for fagspråk og språk i samfunn og høyere utdanning har som en sentral oppgave å fremme statusen til og bruken av det norske språket, særlig på områder der språket er under press. Seksjonen har ansvar for fagfeltene terminologi og fagspråk, språk i høyere utdanning og forskning, språk i arbeids- og næringslivet, språk innen kultur og i medier, språk i IKT-verktøy, strategisk språkrøkt og språklige retter i samfunnet.

Arbeidsoppgaver

Rådgiveren skal arbeide strategisk med å styrke norsk språk i arbeids- og næringslivet, høyere utdanning, mediesektoren og kultursektoren. Hovedarbeidsoppgavene vil være

  • å arbeide langsiktig med språkstyrkingsarbeid
  • å etablere og utvikle kontakt mellom Språkrådet og aktører i privat og offentlig sektor
  • å skaffe relevant kunnskap om stillingen til det norske språket på ulike samfunnsområder
  • å ta initiativ til og gjennomføre prosjekt med eksterne aktører for å fremme bruken av norsk på ulike samfunnsområder

Ved behov skal rådgiveren også utføre andre arbeidsoppgaver, primært innenfor seksjonens arbeidsfelt.

Kvalifikasjoner

Du må ha høyere utdanning på masternivå, gjerne språkfag kombinert med samfunnsfag, IKT eller juridiske fag. Relevant arbeidserfaring kan veie opp for manglende formalkompetanse.

Personlige egenskaper

Vi søker en person med gode samarbeidsevner, god samfunnsforståelse og evne til å arbeide strategisk. Den vi tilsetter, må videre ha god formuleringsevne og solid norskspråklig kompetanse i begge målformer. Vi legger vekt på relevant arbeidserfaring og personlige egenskaper. Det er en fordel med kunnskap om de andre arbeidsområdene i seksjonen.

Vi tilbyr

Lønn som rådgiver, stillingskode 1434, 475 000–519 800 kroner i året (lønnstrinn 56–61) eller seniorrådgiver i stillingskode 1364, 529 800–602 800 kroner i året (lønnstrinn 62–69). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Staten legger vekt på mangfold. Alle kan søke stillingen uansett kjønn, alder, funksjonshemning eller kulturell bakgrunn.

Nærmere opplysninger om stillingen får du av seksjonssjef Nina Teigland, telefon 22 54 19 67, mobil 412 19 779.

Søknad sendes elektronisk via Webcruiter senest 15. oktober 2015.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:28.09.2015 | Oppdatert:16.10.2017