Abonner på nyhetsbrev om rettskrivingsendringer

No image

(27.9.19) Ønsker du å holde deg oppdatert om endringer i rettskrivinga for bokmål og nynorsk? Nå kan du abonnere på et nyhetsbrev fra Språkrådet og slik få informasjon om endringene kort tid etter at vedtak er gjort.

Språkrådet kan gjøre vedtak om stavemåte og bøying av ord i bokmål og nynorsk. Det kan gjelde ord som ikke har vært normert før, men det gjøres også justeringer for ord som allerede er normert. Språkrådet kan også vedta justeringer av skrivereglene, f.eks. reglene for bruk av skilletegn.

Det er Språkrådets styre som gjør vedtakene, men store og gjennomgripende rettskrivingsendringer må legges fram for Kulturdepartementet til godkjenning. Styret behandler regelmessig saker om rettskrivingsendringer, og endringene publiseres på Språkrådets nettsider og i Bokmålsordboka og Nynorskordboka på nettet.

Nå lanserer vi i tillegg en tjeneste der interesserte kan abonnere på et nyhetsbrev og få informasjon om nye rettskrivingsvedtak direkte i e-postboksen raskt etter at vedtakene er gjort. Dette kan f.eks. være aktuelt for ordbokredaksjoner, forlag og firmaer som utvikler språkteknologiske verktøy for norsk, og som til enhver tid vil ha oppdatert informasjon om normene. Alle som ønsker det, kan abonnere på nyhetsbrevet.

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:27.09.2019 | Oppdatert:27.09.2019