Nyord

No image

abortflørt Ernas abortflørt gjør lite inntrykk. KrF-topper lar seg ikke overbevise av Erna Solbergs åpenhet for å endre abortloven.

Dagen 20.10.2018

***

abortfrieri Sp-lederen slakter abort-frieri: Erna Solberg frir til KrF med innstramninger i abortloven. Nå anklager Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum statsministeren for politisk taktikkeri og uverdig spill.

VG 20.10.2018

***

migrantkaravane Mexico åpner grensen for kvinner og barn fra migrantkaravane. […] Om lag 3.000 migranter, hovedsakelig fra Honduras, har gått fra hjemlandet og gjennom Guatemala. Fredag nådde karavanen grensen mot Mexico, og det kom til sammenstøt med mexicanske grensevakter da migrantene rev ned et grensegjerde og forsøkte å krysse broen som fører fram til den mexicanske grensen.

NTB 20.10.2018

***

perlekre Perlekre er i slekt med skjeggkre og sølvkre, og finnes trolig over hele landet. […] Det nyoppdagete insektet har fått navnet perlekre fordi det er karakteristisk perlemoraktig i utseende. Kreet er mindre enn de andre kreene, kun opp til åtte millimeter, og har lange antenner som er rundt to tredjedeler så lange som kroppen.

Bergensavisen 23.9.2018

***

språkspagat Språkrådet vil hindra språkspagat i akademia. Universitet og høgskular arbeider under eit språkleg krysspress som det er vanskeleg å stå i, meiner språkdirektør Åse Wetås. No legg Språkrådet ut på tur for å hjelpa akademia til å ta kloke og meir medvitne språkval.

Nynorsk Pressekontor 16.1.2019

***

vennelading – Vennelading er det nye sjekketrikset. Verdens første telefon med trådløs vennelading er straks i butikkene, og Per Kristian [Bjørkeng] har vært i Stockholm for en prøvekjøring. – Vi ser konturene av en ny konge på mobilhaugen, mener han.

Teknologimagasinet 16.10.2018

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter

Publisert:26.02.2019 | Oppdatert:26.02.2019